Equidomkönyvesbolt

Regények

Vissza a főoldalra

Equidom lovacska

LOVAS SPORTOK

Equidom lovacska
ÉVKÖNYVEK, KÖNYVEK A SPORTOKRÓL ÁLTALÁBAN
Equidom lovacska
LOVAS TÉMÁJÚ ISMERETTERJESZTŐ KÖNYVEK
Equidom lovacska
LOVAS TÉMÁJÚ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI KÖNYVEK
(3 éves kortól a tinédszer korig)
Equidom lovacska
LOVAS TÉMÁJÚ MŰVÉSZETI KÖNYVEK
Equidom lovacska
ÁLLATORVOSI SZAKKÖNYVEK
Equidom lovacska
REGÉNYEK
Equidom lovacska
TENYÉSZTÉSSEL KAPCSOLATOS KÖNYVEK
LOVAS NEMZET
A MAGYARSÁG ÉS A LÓ ÉVEZREDEKEN ÁTÍVELŐ BARÁTSÁGÁRÓL
HECKER WALTER - KARÁDI ILONA (SZERK)

LOVAS NEMZET

Megjelent a HELIKON KIADÓ KFT. gondozásában.
Elérhetőség: 5-10 munkanap
Illusztráció: 300 SZÍNES ILLUSZTRÁCIÓ
Oldalak száma: 200
Borító: KÖTVE
ISBN: 9632088298
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004

Bolti ár: 6990 Ft
Kedvezményes ár: 6641 Ft (internetes kedvezmény 5%)

Ismertető:
"Lovon szoktak járni, gondolkozni, álldogálni és beszélgetni" jegyezte fel évszázadokkal ezelőtt a magyarokról Regino évkönyve. "A Ió szakadatlan társa volt ennek a harcos nemzetnek, amely Attila hunjai örökségéhez méltóan mindig lóháton küzdött" - állapítja meg eleinkről 1876-ban egy német szerzők pedig hozzáteszi: "A ló szeretete velük született."Gazdagon illusztrált kötetünk ennek a magyar embert és lovát évezredek óta nemes vonzalomnak állít emléket. Tizenegy fejezetében elkalauzol a nagy ókori lótenyésztő birodalmakba, megismertet a szkíták és az ősmagyarok lónevelő tudományával; bemutatja a nyeregben harcoló magyar katonát a honfoglalóktól a végvárak vitézein és a kuruc lovasokon át a győzelmet győzelemre halmozó huszárokig; nyomon követi a nevezetes magyar ménesek kialakulásának történetét, s megrajzolja híres Iovasok és lóértők portéját is. Külön fejezetek foglalkoznak a lovas vadászatokkal, a lovassporttal, díjnyertes kancákkal és ménekkel, nyaktörő bravúrjaikról hírhedt hajtókkal.A lótartás a Kiskunságban és a Hortobágy pusztáin egy különleges életformát tart fenn már évszázadok óta: a csikósokét. Nemcsak őrzői, gondozói, gyógyítóti ők állataiknak, hanem népdalokat, meséket is fonnak köréjük, alakjukat használati tárgyaikra vésik, faragják.De nem feledkezik meg a Iovakról a szépirodalom sem: szinte nincs olyan írónk, költőnk, aki ne örökítette volna meg gyengéd szeretettel a magyar ember lóhoz fűződő barátságát. S az sem lehet véletlen, hogy nyelvünk legváltozatosabb kifejezései éppen a ló színeit örökítik meg... Nagy László egyik versének címe: Búcsúzik a lovacska. Rajtunk is múlik, hogy erre a búcsúra soha ne kerüljön sor.

Megrendelem!


LÓHÁTON, FEGYVERBEN
TÉVHITEK ÉS CÁFOLATOK AZ ŐSI MAGYAR LOVAS...
KELEMEN ZSOLT

LÓHÁTON, FEGYVERBEN

Megjelent a CEPHALION gondozásában.
Elérhetőség: 5-10 munkanap
Oldalak száma: 192
Borító: KÖTVE
ISBN: 9632188799
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005

Bolti ár: 3490 Ft
Kedvezményes ár: 3316 Ft (internetes kedvezmény 5%)

Ismertető:
Történelmünk egy - számunkra már kissé homályos, mitikus ködbe burkolódzó - meghatározó töredéke új életre kelt a XX. század végére. A halottaiból feltámadó " lovasíjászat" új legendákat hozott a világra. Az egykori katonai nagyhatalmak rettegett fegyvereseiről a történetírói (régészek, történészek, had- és művészettörténészek, nyelvészek, zenészek, dalnokok, költők stb., de maguk a XX. század végének „harcosai" is...) újfent csodálatos regéket fogalmaznak. Komoly és - bizonyára jó szándékú, de - komolytalan kutatók próbálják láttatni az érdeklődőkkel a letűnt korok élettel és halállal manipuláló hőseit. A különböző kutatási területek közötti információáramlás viszont általában sajnos nem jön létre, és a nekem gyakorta szegényesnek, hiányosnak vagy éppen hibásnak tűnő elképzelések mindegyikéből hiányzik a kellő mértékű gyakorlati tapasztalat. Az egyébként rendkívül értékes munkát végző és kiváló eredményeket felmutató szaktekintélyek e haditechnika bemutatásának tárgyában a legnagyobb tiszteletünk ellenére is dilettánsnak bizonyulnak. Legtöbbjük életében nem ült még lóháton, nem fogott használat céljából fegyvert a kezébe. Nem készített el semmilyen használati tárgyat, sohasem próbált állatokat megtanítani az életben maradásért folytatott együttműködésre. Nem is vadászott még. Sem állattal, sem fegyverrel, vagy anélkül, sem lóháton, sem gyalog. Városi vagy elvárosiasodott emberek lévén, már a természetet sem igen ismerik. Életmódjuk és ismereteik forrása lényegesen eltér az általuk bemutatni próbált emberekétől. Fiatal tudományuk szubjektív lencséjén keresztül nem képesek azokhoz hasonló szemmel látni a világot. Emiatt a "hagyományosan" képzett elméleti szakemberek általában képtelenek fogalmat alkotni mindarról, ami e könyvnek tárgya lesz.

Megrendelem!


A NOMÁD EMBER
MÚLTUNK ÉS JÖVŐNK A VÁNDOROK SZEMÉVEL
ATTALI, JACQUES

A nomád ember

Megjelent az ALLPRINT KFT. gondozásában.
Szállítás: 3-5 munkanap
Oldalak száma: 380
Borító: FŰZVE
ISBN: 9639575054
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004
Árukód: 1610002375

Bolti ár: 1.700 Ft
Kedvezményes ár: 1.615 Ft (internetes kedvezmény 5%)

Ismertető:

A nagy ívű, érdekfeszítő könyv óriási, élményekben gazdag és kalandos időutazásra csábít. Olvasása közben az általában tanítottól egészen eltérő kép rajzolódik elénk a szkíták, a hunok, a magyarok kultúrájáról és e népek történelemben betöltött szerepéről. Az elmúlt dolgok összefüggéseinek rendezésével egyben rohanó korunk és civilizációnk jövője is új megvilágítást kap Attali mester gondolatainak fényében. ...Az ember mindig is nomád volt, minden lényeges dolgot (tűz, nyelv, vallás, állattenyésztés, lovaglás, mezőgazdaság, csillagászat, matematika, kerék, hajózás, demokrácia, kohászat, kereskedelem, zene, művészetek stb.) a nomádok fejlesztettek ki. A megtelepültek számára csupán az erőd kiépítését hagyták... ...Az utolsó öt évezred történelmét a letelepedett népek elbeszéléseiből ismerjük, kik úgy mutatják azt be, mint a civilizált nemzetek törekvését arra nézve, hogy megvédjék magukat a "barbár hordák" betörései ellen, akik feltehetően az ő törvényes úton szerzett vagyonukat szándékoznak elrabolni... ...A letelepedés csupán múló közjáték az emberiség történetében. Kalandozásai során az ember a vándorló életmódhoz szokott és ismét fel fogja magának fedezni azt...

Megrendelem!

100 LEGENDÁS LÓ
BARAN, MYRIAM

100 legendás ló

Megjelent a(z) 100 LEGENDÁS SOROZAT sorozatban, a(z) ARÉNA 2000 KIADÓ gondozásában.
Szállítás: 3 munkanap
Illusztráció: SZÍNES, FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
Oldalak száma: 150
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789639729179
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2007
Fordító: KIRÁLY KATALIN
Árukód: 1850001231

Bolti ár: 5.980 Ft
Kedvezményes ár: 5.681 Ft (internetes kedvezmény 5%)

Ismertető:
Jó hatvanmillió évvel ezelőtt, amikor a ló története elkezdődik, az embernek még híre-hamva sincs. Időszámításunk előtt négyezer évvel megőrizve büszkeségét és megvesztegethetetlen jellemét hagyja magát megszelídíteni, és elkezdődhet az ember és a ló közös története. A ló mindenhová az emberrel ta éri a munkában, az ünnepeken, és természete mindig elbűvölő marad: kecses, szilaj és önfeláldozó, olyannyira, hogy a középkorban elválaszthatatlanná vált a lovagi eszmétől.

A modern kor fejlődése elképzelhetetlen a lóerő nélkül, a Ferrari is a lovat választja jelképéül. Ez a könyv a mitológiai Pégaszosztól a zseniális Ourasiig bemutatja a száz legcsodálatosabb lovat akár valóságosak, akár az ember álmodta meg őket, amelyeknek maradandó patanyomát őrzi a történelem, a sport vagy a művészet. A téren és időn túli utazásra hívó, színes és változatos, gondos munkával készült kötet arra csábítja a lovak régi rajongóit, hogy elmélyítsék ismereteiket, a többieket pedig arra, hogy örömmel engedjenek a kísértésnek.

Megrendelem!